Uitspraken van kinderen (2)

Heeft u het ook wel eens dat je moeite moet doen om niet keihard in de lach te schieten bij een hilarische uitspraak van je kind?
Al eerder schreven we een blog met die leuke kinderuitspraken. We verzamelden nog meer van deze uitspraken en die willen we met u delen:

 • We hebben Daan eindelijk zover dat hij met ons in een achtbaan durfde. Maar onverwachts was er een donkere tunnel in de achtbaan. Daan was daar toch wel van geschrokken maar hij wist de oplossing, de volgende keer doet hij gewoon zijn ogen dicht zodat hij het donker niet ziet…
 • Op een vroege donkere ochtend deed ik de lamp boven de eettafel aan. Ik zei daarbij tegen Elin (2): “wat is het donker hè, we doen de lamp aan”, waarop zij zei: “neehee, isse geen lamp, isse licht.” Ik wees naar een andere lamp die uit was en vroeg haar: “wat is dat?” “Een lamp”,zei ze. Toen ging er bij mij een lichtje branden en deed de lamp boven de eettafel weer uit en vroeg haar wat dat was. “Een lamp”, was het antwoord.
  Dus … een lamp die uit is, is een lamp, een lamp die aan is, is een licht.
 • We zijn het zwembad aan het vullen en dochter houdt de slang beetje omhoog uitspraken(fonteintje): “heej mama een echte dolfijn…”
 • Dochter helpt mee met de was. Vol ijver haalt ze het ene kledingstuk naar de andere uit de wasmachine en stopt dit in de droger. Ondertussen babbelt ze aan een stuk door. Tot ze stil valt en dan hoor ik: “hé mam, moeten je borsten uh ook in de droger of niet?” Mijn borsten?? Ik dacht dat ik het niet goed had gehoord. Ik draai mij om en zie mijn serieuze dochter ‘zwaaien’ met een bh.
 • Mijn dochter (2) trok gisteren een leuke conclusie. Zij heeft krullen, papa heeft krullen, mama en Joas hebben haar. Voor de duidelijkheid: als je krullen hebt dan heb je krullen, en als je geen krullen hebt, heb je haar.
 • Opa zegt tegen Vano: “jij bent mijn kleinzoon”.
  Hij antwoordt: “Nee!!! Ik ben niet klein ben al 4 opa!”
 • Evie (3) wil tegenwoordig grootdochter in plaats van kleindochter genoemd worden
 • Melony (5) spot een moedervlek bij mij en telt de sproeten/ moedervlekken op mijn arm. “Papa, heb jij ook vadervlekken?”
 • Terwijl de meiden aan het tandenpoetsen zijn plof ik op ons bed neer. Even later voel ik handen en armen van onze oudste dochter op mijn rug. Ik vraag: “hé wat ga je doen?” Dochter: “Ik ga je helpen oprechten”.
 • “Mama, ik wil later maar 2 kinderen. Anders is er veel te veel troep in huis.” Aldus Iris (6).
 • De jongste meid vroeg me afgelopen vrijdag of ik naar een suikerfeest was geweest. Natuurlijk vroeg ik haar hoe ze daarbij kwam. Haar antwoord was simpel: “Je ruikt naar suiker, mama”.
 • Vanmorgen reden we in de auto een helling op om over de viaduct heen te rijden. Elin (2): “hé, een glijbaan voor de auto!”
 • De telefoon gaat, ik neem op en vraag daarna aan mijn dochter of ze tegen papa wil zeggen dat er telefoon voor hem is. “Zeg maar dat Bea aan de telefoon is”. Dochter loopt naar buiten naar papa en roept: ‘Pap er is een BH op de telefoon voor jou”.
 • In de auto op weg naar huis: “mam, ik slaap bijna in val”. (Dit heeft onze nu 5-jarige dochter 1,5 jaar lang zo gezegd, sinds kort zegt ze het goed 
 • Elin (3) wil altijd zelf de glazen pot chocaladepasta uit de la pakken. Ik zeg daarbij altijd dat ze heel voorzichtig moet doen, want als deze valt is het kapot. Vandaag zei ze het zelf al “mama ik pak het goed vast hoor, wel met 3 handen”.
 • uitspraken1Mama kijk eens hoe sterk ik ben (dochter laat haar spierbal zien). “Groot hè? Zo sterk ben ik. Zeg mama, vrouwen kunnen toch ook brandweervrouw zijn?” Ik: “ja hoor dat kan zeker”. “Mmm… en mogen ze dan alles doen?”Ik: “een brandweerman/vrouw doen hetzelfde werk. Net als een juf of meester”. Zij: “o ja, nou ik weet al wat ik later ga worden”. Ik: “en wat wil jij dan later worden?”Zij: “o gewoon moeder”.
 • Elin (2) ‘even namen schrijven hoor: de A van Elin, de A van Joas, de A van papa en de A van mama. Klaar!’kinderuitspraken-1