De Kleine Lama + Review Squiz hervulbare knijpzakjes

de-kleine-lamaMissie van “De Kleine Lama”
Het beste voor je kind, dat is toch wat iedereen wil? Folker en Rachelle, die de trotse ouders zijn van een prachtige dochter (2015), vinden het maar wat vreemd dat er zo ontzettend veel schadelijke stoffen zitten in de gangbare producten voor kinderen. En daar wil je je kinderen toch niet in aanraking mee laten komen?! En juist daarom geven ze graag een beetje tegengas. Met hun webshop “De Kleine Lama” willen ze vooral bijdragen aan het meer beschikbaar maken van veilige en eerlijke producten. Ze maken het daarmee makkelijker voor de bewuste ouder; in het assortiment zijn enkel kwaliteitsproducten te vinden die volledig veilig zijn voor de gezondheid van kinderen. En ze hebben niet alleen aan kinderen gedacht, maar ook aan de toekomstige moeder, want via verzorgingsproducten die de moeder gebruikt kunnen schadelijke stoffen de ongeboren baby bereiken.

Daarnaast willen ze ook hun steentje bijdragen aan een schone, duurzame aarde. Ze printen pakbonnen op gerecycled papier, ze hergebruiken dozen en vulmateriaal van leveranciers. En ze kiezen producenten die hier ook bewust mee omgaan.

Webshop
Als je een kijkje neemt op hun website zie je in eerste instantie natuurlijk allerlei producten die ze verkopen. Veilige producten. Producten die je nodig hebt voor de verzorging van je baby zoals, badschuim, shampoo, billendoekjes, tandenborstel, tandpasta … Babyspeeltje en knutselmateriaal. Fopspenen, speelkoorden en bijtspeeltjes. En alles wat je nodig hebt voor het eten en drinken.
Aan de toekomstige mama’s is ook gedacht; in deze webshop kun je diverse verzorgingsproducten kopen die veilig zijn voor het ongeboren kindje.
En ook kun je er je kraamcadeautje kopen! En als je wilt pakken ze het gratis en met liefde voor je in. Is dat niet leuk ūüôā

Als je doorklikt op een artikel in de webshop vind je een zeer uitgebreide productomschrijving; van welk materiaal het gemaakt is en hoe je het product gebruikt. Daarnaast kun je in het merkenoverzicht zien welke merken er door de selectie zijn gekomen en waar deze merken voor staan! Alle merken die in het assortiment zijn opgenomen zijn met zorg geselecteerd. Daarom hebben ze ook dit merkenoverzicht, zodat je kunt lezen over de filosofie en productiewijzen van dit merk, om te begrijpen waarom juist voor dit merk gekozen is!
En er worden met enige regelmaat blogs geplaatst over producten uit de webshop, het ouderschap, de opvoeding, enz.

Neem zeker eens een kijkje op deze mooie en zeer uitgebreide FB-pagina van De Kleine Lama!

Getest: Squiz hervulbare knijpfruitzakjes Carnivalknijpzakjes
Uit de webshop mocht ik √©√©n product testen; de Squiz hervulbare knijpzakjes. Knijpfruit vind ik ideaal om mee te nemen voor onderweg, en mijn dochter is niet zo’n hele grote eter en een knijpfruitje wil ze wel. Maar een doosje met knijpfruitjes vind ik best wel duur en de zakjes zijn niet herbruikbaar. Ik was heel nieuwsgierig naar dit product. Elk zakje heeft een eigen dierfiguur waardoor het al heel aantrekkelijk is voor kinderen.

Productomschrijving:
In de hervulbare knijpzakjes van Squiz kun je dit eten op een makkelijke en milieubewuste manier bewaren, opwarmen, meenemen en nuttigen. Kinderen kunnen direct uit het knijpzakje eten. Zo heb je zonder geknoei een makkelijke, zelfgemaakte snack voor onderweg. De zakjes zijn gegarandeerd vrij van BPA, PVC en ftalaten. Ze zijn van hoge kwaliteit en zijn gemiddeld 50 keer te hergebruiken zonder risico op scheuren. Dit is niet alleen goedkoper dan een voorverpakt hapje, het vermindert ook nog eens de hoeveelheid afval. Over alles is tot in de kleinste details nagedacht! Er is ruimte om met een afwasbare stift het recept en de bereidingsdatum te noteren en een gedeelte is doorzichtig zodat de inhoud makkelijk te zien is. Het zakje is makkelijk te vullen en schoon te maken dankzij de grote opening aan de onderkant. De dubbele zipper, die eenvoudig met je vingers dicht te maken is, zorgt voor een perfecte sluiting. Voor baby’s en peuters (tot 24 maanden) gebruik je de Squiz tops, hiermee kunnen ook de allerkleinsten zelf uit een knijpzakje eten!

knijpzakjeIk had van tevoren geen idee hoe je zo’n hervulbaar zakje zou moeten vullen, maar het werkt echt heel simpel. Aan de onderkant zit een dubbele zipper, als je deze opentrekt, kun je het zakje vullen met puree, fruit of yoghurt. Wel met de dop er op natuurlijk. Je zipt het zakje goed dicht en het is klaar voor gebruikt. Ik was heel benieuwd of het niet aan de onderkant zo lekken, maar nee, helemaal niet. Met de dop is het zakje onwijs goed dicht te draaien – zelfs een beetje moeilijk om het weer open te draaien – dit zal ook zeker niet gaan lekken! Onder de kraan met warm water is het zakje ook weer goed schoon te maken. En het ziet er nog leuk uit ook met die dierenplaatjes erop! Ik ben helemaal enthousiast over dit product en mijn kinderen ook!


* Voor het schrijven van dit artikel hebben wij een review-exemplaar ontvangen*