‘Woezel & Pip- Op zoek naar de Sloddervos’

Wij mochten naar Woezel en Pip, de kinderen waren heel heel blij toen ik het vertelde! Dus op naar het Chassé theater in Breda. Eenmaal aangekomen kon het feest beginnen. Bij het ophalen van de kaarten kregen de kinderen een haarband met Woezel (jongens) of Pip oren (meisjes). Alle drie zetten ze hem op en is hij eigenlijk niet meer af geweest. In het theater zijn voor de kinderen loopfietsjes, driewielers, stepjes en ander speelgoed om het wachten leuk te maken. Ook stond er natuurlijk een standje met allemaal leuke spulletjes van de voorstelling, daarnaast stond de brievenbus waar je je knutselwerkje of tekening in kon gooien voor Woezel en Pip. Ze hadden alle drie wat gemaakt. (Aan het einde van de voorstelling laten ze de post uit de brievenbus zien en worden er een paar bijzondere dingen benoemd, heel leuk!)

collage-2016-10-29Wij mochten voor de voorstelling nog even op het podium om een foto van de crew te maken. Voor zoonlief was dat erg interessant want dan kan je achter de schermen even kijken hoe dat eruit ziet, met touwen decorstukken etc. Na het fotomoment mochten wij naar onze stoelen. Wij zaten op het balkon, er was ons verteld dat de kinderen dan geen verhoger nodig hebben, en dat klopt ze hadden een prachtig zicht!

Het Verhaal:
Woezel & Pip Op zoek naar de Sloddervos! Woezel & Pip zijn weer in het theater te zien met alweer hun vierde familievoorstelling ‘Op zoek naar de Sloddervos!’. Een heerlijke theater-spinoff van de succesvolle bioscoopfilm met de meest populaire hondjes van het land. Ga mee op reis tot voorbij de Tovertuin waar Woezel & Pip hun allerleukste, maar ook stoutste neefje Charlie ontmoeten. Samen met al hun vriendjes gaan de hondjes op zoek naar de stelende Sloddervos. ‘Woezel & Pip Op zoek naar de Sloddervos!’ zal nog dagenlang het gesprek van de dag zijn, want die Sloddervos… daar zal de theaterzaal vol mee zitten!

De voorstelling begint:
Het wordt donker de muziek begint. Ze zitten letterlijk op het puntje van hun stoel. En dat is bij de jongste maar goed ook want anders klapte hij elke keer een beetje in! De gordijnen gaan open en ze zien gelijk tante perenboom. Het feest kan beginnen, nouja de middelste vind het erg spannend en kruipt lekker op schoot. Het verhaal begint en al snel komen alle bekende van Woezel en pip voorbij, tante perenboom, de wijze varen, buurpoes en de zingende tulpjes. En dan komt Charlie het leuke lieve drukke neefje! Er raken allerlei spullen zoek, ook het cadeau voor wijze varen. De wijze varen zegt elke keer dat de sloddervos de spullen pakt. Dus dat geloven Woezel en pip! Ze gaan opzoek naar de sloddervos. Ze beleven van alles en uiteindelijk vinden ze de sloddervos! Maar heeft hij al die spullen?! Gelukkig loopt het goed af en leren de kinderen misschien er ook wel wat van, dat als je een sloddervosje ben je van alles kwijt kan raken!

Na de voorstelling mochten alle kinderen nog op de foto met Woezel en Pip. Ze namen echt de tijd dat iedereen op de foto kon. Mijn kinderen wilde dit heel graag, dus in de rij en leuke foto’s gemaakt! De jongste gaf Pip zelfs een kus, hij is lief zei ze!

Tijdens de voorstelling is er ook interactie met het publiek, kijken onder je stoel, meezingen, rondjes draaien. De meeste kinderen doen fanatiek mee! Wat mij wel opvalt dat het erg rumoerig in de zaal blijft, veel kinderen blijven praten ,rommelen. De leeftijd is vanaf 2 jaar, maar ik zou niet met een 2 jarige gaan, vanaf 3 is het beter!

De kinderen hebben genoten van de hele ambiance, de gezelligheid, de voorstelling en de ontmoeting! Wij gaan zeker nog een keer naar een voorstelling! Het is echt een beleving voor ze!

Informatie:
Woezel & Pip Op zoek naar de Sloddervos is een productie van Van Hoorne Entertainment in samenwerking met Dromenjager en tourt tot en met  april 2017 langs de theaters in Nederland. Meer informatie? Bekijk hier meer over de voorstelling en hier de speellijst

*Voor deze blog hebben wij een uitnodiging ontvangen voor de première*