Een heerlijke disco chocolade letter

Het duurt niet meer zo heel lang en dan mogen we sint en zijn pieten weer verwelkomen in ons kikkerlandje. Ik vind het zelf een van de leukste feesten van het jaar, al die blije kinderen die genieten en tevens ook wel een beetje stijf staan van de spanning, want wat zullen ze dit jaar voor leuks en lekkers krijgen? De Sint en zijn Chocolade pieten helpen graag een handje mee bij Chocoladebezorgd.nl (hier zijn overigens nog meer chocolade verrassingen te koop). En dat is bij mij niet ongemerkt gebleven want op mijn verjaardag afgelopen week ontving ik een disco chocoladeletter.

collage-2016-10-31

Oké ik geef toe dat ik de Sint, zijn Chocoladepieten en Chocoladebezorgd een klein beetje moest helpen met het opgeven van de gewenste letter, smaak en versier opties. De letter was niet zo moeilijk namelijk de “M”, de smaak is ook niet moeilijk: wit maar over de versieropties heb ik toch even na moeten denken. Zou ik voor de hazelnoten, de lippen, de bloemetjes, mokka-hazelnoten of disco gaan? Na wat wikken en wegen heb ik besloten om voor mijn favoriete ijs-topping te gaan: discodip! Deze keuze kost € 8,95 net zoals de andere chocolade letters, alleen voor de roomboter amandelletter betaal je iets meer. Bovendien komen de verzendkosten er nog bij.

De verzending en het maakproces gingen heel erg snel, een dag later had ik namelijk de postbode (de pieten kunnen nu eenmaal niet overal aanwezig zijn) al voor de deur staan. Een goed ingepakte chocoladeletter zat in het doosje en het testen kon beginnen.2016-10-31-chocoladebezorgd

Voor de uitstraling geef ik een absolute 10. De letter is namelijk perfect verpakt en opgemaakt. Het kaartje wat bijgevoegd was gaf het geheel net dat tikje meer waardoor het zijn hoge cijfer meer dan verdient.
De chocolade is vrij hard en moeilijk te breken met je handen als je deze schoon wilt houden. Met een mes is dit probleem echter goed op te lossen, een stukje insnijden en het breekt vanzelf door. Zo kun je ook mooie kleine stukken afbreken/snijden die hapklaar zijn.
De eerste hap was even wennen. Een enorme botersmaak kwam me tegemoet en liet dit ook achter in mijn mond. Voor de zekerheid heb ik vriendlief even gevraagd naar zijn mening en ook hij gaf het zelfde aan. Hierna hebben we beiden nog een stukje met een mes afgebroken en zijn we erop gaan sabbelen, de sterke botersmaak die we eerst in de mond hadden was nu absoluut niet meer aanwezig. Het voordeel van deze manier is dat je zo lekker lang over de chocolade letter doet, ofschoon we het toch voor elkaar hebben gekregen om de letter binnen 2 dagen opgegeten te hebben. Als we het geheel met een cijfer zouden moeten belonen dan zou een 9,5 zeker terecht zijn.

Ofschoon de botersmaak wat aanweziger was dan bij andere letters, vind ik deze letter velen malen lekkerder dan de chocolade letters die ik tot heden heb gekregen met pakjesavond.

* Voor het schrijven van dit artikel hebben wij een review-exemplaar ontvangen *