Carnaval / Vasteloavend 2016

NonnevotAls echte Limburgers vieren wij maar wat graag carnaval. Helaas werkte het weer dit jaar niet volledig mee, maar omdat we dit zagen aankomen hebben wij ons programma om de kop gezet en konden we toch genieten. Om jullie niet helemaal te overladen met ons eigen leven heb ik besloten om 3 dingen uit te lichten

Vasteloavend op sjool

Ook op school staat het al dagenlang in the picture. Zo is er een echte school prins en prinses uitgeroepen, worden per klas optredens ingestudeerd en wordt er gewerkt aan attributen voor de optocht. Op carnavals vrijdag is het dan eindelijk zover. School staat in het teken van carnaval, alle leerkrachten en kinderen mogen verkleed en geschminkt naar school komen. Hier kunnen de kinderen genieten van een feestelijke ochtend. Om 11.55 is een heuse optocht georganiseerd door school waar alle belangstellenden op af kunnen komen nadat de optocht twee maal rond is geweest wordt op het plein afgesloten met een carnavalskraker (optreden) en gaat de vakantie beginnen.

De grote optocht (in Stein)collage-2016-02-09 (7)

Normaliter kijken we de optocht in Roermond samen met mijn ouders. Vanwege het voorspelde weer spelen wij op safe door een dag eerder al ergens anders naar een optocht te gaan. Omdat de optocht in Stein door gaat en ik daar als kind ook elk jaar de optocht keek leek het ons dan ook logisch om daar heen te gaan. De prachtigste wagens en creaties kwamen langs. De mannen/van Luv hebben hebben wel een indruk achter gelaten bij ons. Ze stonden op een kar verkleed als Luv en met hun ingestudeerde pasjes veroverden ze de mensen langs de kant. Op de foto collage een indruk van de leukste creaties die voorbij zijn gekomen. Dit is slechts een kleine impressie want daadwerkelijk kwam er veel meer langs!

Leechstjoet (in Beek)collage-2016-02-09 (7)

Het wordt steeds bekender en trekt steeds meer bezoekers aan. Intussen komen er al zo’n 20.000 tot 30.000 bezoekers op af! Niet geheel onlogisch want het is echt prachtig om te zien en te beleven. Om de tijd tussen deze optocht en de optocht in Stein te overbruggen duiken we een kroeg/cafetaria in zodat we hier kunnen eten en we ons wat kunnen opwarmen. Buiten zien we de lucht van licht naar donker gaan. Zodra het echt donker is (kwart voor 7) gaan we nog een rondje toilet doen, betalen we de rekening en zoeken we ons een goede plek uit tussen de menigte. We hebben een plekje gevonden waar we over de massa mensen heen kunnen kijken en staan aan het begin van de optocht.
De meiden hebben van het K3 concert de lichtgevende dingen meegenomen en maken zo ook een beetje deel aan het licht effect. De straatlantaarns zijn uit waardoor de lichten nog mooier naar voren komen. Stom genoeg hebben we het fototoestel in de auto laten liggen maar met een telefoon is het ons ook gelukt om wat snap-shots te maken.