Beemster Dagje bij de Boer dag op zondag 23 april 2017

Hoe leuk is dat, de melkveehouders van Beemster Kaas geven een kijkje achter de schermen. Iedere boerderij heeft zijn eigen programma op 23 april van 11 – 16 uur. Ze hebben gemeen dat ze #AllemaalFamilie zijn en zich het kaas niet van het brood laten eten.

Beemsterkaas

Gemaakt in de Beemster polder
De kaasmakerij van Beemster kaas is gevestigd in de bijzondere Beemster polder. Vanaf 1901 wordt er hier kaas gemaakt. Om de kaas te kunnen maken wordt er door 460 veehouders melk geleverd aan de kaasmakerij. De Beemster kazen worden gemaakt van 100% weidemelk, dat betekent dat de koeien van onze veehouders het voorjaar tot in het najaar ten minste 120 dagen per jaar minimaal 6 uur per dag in de wei lopen. Dat geeft de lekkerste melk en daarmee kunnen wij de lekkerste Beemster kazen maken.

Kom knutselen, in het hooi springen, de koeien uit het land ophalen, een broodje kaas eten en vooral een kijkje achter de schermen nemen. Dit is het filmpje van het Dagje bij de Boer dag 2015 voor een leuke sfeerimpressie.

 

 

Kijk voor de deelnemende boerderijen en het programma op Dagjebijdeboerdag. Hier vindt je ook een leuke kleurplaat die op de dag zelf in te leveren is voor een kans op een mooie Beemster prijs.

Dagje bij de Boer dag

Ga jij een kijkje nemen?

Linda Meester