Lekker naar de (Bio)Boer 17 & 18 juni 2017

Al in april tipte Linda ons in Welkom Lente, tijd om (op pad) te gaan op een dagje ‘Lekker naar de Boer’ komend weekend. Misschien heb je het genoteerd en anders is dit artikel een mooi geheugensteuntje. Eigenlijk organiseren ze het hele jaar door wel activiteiten bij de (Bio)Boeren, zoals te zien is in de agenda. Dit weekend valt samen met Vaderdag en de slogan: “Geef je vader eens een ander luchtje kado”, is dan ook erg toepasselijk!Lekker dagje naar de Bio Boer

Lekker dagje naar de BioBoer

Verschillende biologische boeren stellen het bedrijf open voor geïnteresseerden. Ook worden er tal van activiteiten ontplooid, zoals haal je BioBoerenBewijs en rondleidingen. Afhankelijk van het soort bedrijf kan je er kalfjes aaien, eieren rapen, naar de varkens knorren en kruiden of fruit plukken. Lekker fietsen naar de boerIn de bovengenoemde agenda is dat per bedrijf uitgesplitst. Je kunt je natuurlijk ook laten verrassen. Er zijn meer dan 25 fietsroutes langs de biologische boerderijen opgenomen. Er is mooi weer voorspeld, dus maak gebruik van deze uitgestippelde routes en ga Lekker fietsen naar de Boer!.

In onze buurt is een deelnemende (zorg)boerderij gevestigd waar we groente mogen oogsten en fruit plukken. Er is een rondleiding en er zijn kraampjes uitgestald, ook zijn er speeltoestellen voor de kinderen en zijn de boerderijwinkel en het terras geopend.

Ga jij ook Lekker naar de Boer?

Linda Meester