Partijtje Cupcakes & PimpjeTasje

“WAT GAAN WE DOEN?” Het spookt al weken door mijn hoofd. Dochterlief heeft allemaal goede ideeën: pretpark, zwemmen, een bioscoopfeestje thuis heeft ze het jaar daarvoor gedaan. Ik heb geen rijbewijs en ik wil graag in de buurt blijven. De tijd verstrijkt en op een nacht terwijl ik toch wakker lig denk ik aan hetgeen dochterlief op dit moment echt leuk vindt. Dat zijn twee dingen: koken en ze wil graag zelf kleding maken. Ik heb voor beide geen geduld en al helemaal niet met meerdere kinderen om mij heen. Nu loop ik dagelijks langs een atelier waar zelf ontworpen kleding wordt verkocht. Ik besluit de stoute schoenen aan te trekken en vraag of er mogelijkheden voor een partijtje zijn. Ik val met mijn neus in de boter als de eigenaresse van Fake UniKorn enthousiast voorstelt in een workshopvorm stoffen tasjes op te leuken. Wanneer ik dochterlief uit school haal en het idee voorleg is de beslissing direct gemaakt. Ze wil onmiddellijk uitnodigingskaarten gaan schrijven en nodigt zes meisjes uit.

collage-2017-02-23

Ze viert haar partijtje op de dag zelf en na een lange schooldag haal ik alle meiden op uit school.
We lopen naar ons huis en ik heb als enige plan dat we wat limonade drinken met een cupcake, die ze zelf mogen versieren en dobbelen om de cadeautjes. De tafel is vrolijk gedekt en de cupcakes staan op tafel naast een kan limonade. De dr. Oetker chocolade cupcakes hebben dochterlief en ik de avond tevoren gebakken. Alleen dat is al goud waard voor haar. Ze weet niet dat ik eetbare papieren bloemen, vier decoratiestiften choco & karamel, roze topping en een bus strooisels heb gekocht. En deze meisjes maken er werk van, ze zijn al ruim een half uur een cupcake aan het versieren. Ik kijk op de klok, dit had ik niet verwacht! Dat wordt een verkorte versie van het dobbelen om de cadeautjes. (Wie zes gooit mag zijn cadeautje geven) Ze wordt erg verwend en krijgt o.a. een ‘Kleur je eigen schoudertas’

We lopen naar de winkel en er staat een tafel klaar met hengseltasjes gemaakt van de stof die dochterlief tevoren mocht uitgezoeken. De meisjes verdelen de tasjes en schrijven hun naam met textielstift op het label. Op de grote tafel staat een bonte verzameling kralen, linten, scoobydoo touwtjes, mandarijnennetjes, strijkkralen, stoffen bloemen en anderszins. Na een korte, duidelijke uitleg over het gebruik van schaar en naalden gaan de meisjes los en blijkt ieder kind een andere invalshoek te hebben.
De een gebruikt linten, de ander rijgt kralen tot een soort tashanger. Helemaal leuk! Ze vergeten te drinken en halverwege ontdekken ze pas de broodnodige komkommer, worst, druiven en tomaatjes. Regelmatig vragen de meisjes om hulp maar blijkt dat ze het zelf kunnen. Soms is een steekje voordoen genoeg om het hen verder zelf te laten bevestigen. Wanneer de ouders de meisjes op komen halen showen vol ze trots hun creatie en maak ik er nog een foto van. Ze mogen nog materiaal mee naar huis nemen om de schoudertas verder te vervolmaken. ’s Avonds wanneer ik de ouders van de meisjes een cupcake en een tasfoto WhatsApp bedenk ik me dat dit het eerste partijtje is dat ik ontspannen heb meegemaakt. En als klap op de vuurpijl zie ik de volgende dag veel bekende schooltassen.

Een geslaagd feestje!

Linda Meester