Kinder uitspraken

Paarden thee. (Let op de label)
Paarden thee. (Let op de label)

Iedereen kent het wel: de hilarische uitspraken van kinderen! Soms zijn ze zo voor de hand liggend als het maar zijn kan, een andere keer moet je als ouder toch behoorlijk nadenken over de uitspraak van het kind. De meeste uitspraken vergeet je al snel als je ze niet op schrijft. Terwijl andere uitspraken je bij blijven alsof ze het net gezegd hebben.

Enkele uitspraken die hier in het gezin gezegd zijn:

 • Mama: “Iris, welke thee wil je? Sinaasappel, appel, groente thee/citroen….?” Iris (5): “paarden thee“. Gelukkig hebben we die ook.
 • Mama: “Daan, je moet wel netjes op de stoel en met de gordel om blijven zitten, want als je los loopt/zit/staat in de auto en ik moet plots remmen dan vlieg je door de auto.” Daan (toen 4): “Mensen kunnen niet vliegen!”
 • Mama: ” Tim wat wil je op de boterham?” Tim (toen 5): “Wat hebben we allemaal?” Mama: “Vlokken, hagelslag, kaas, vlees, jam…..” Tim: “Mogen we ook tosti?” Mama: “Ja hoor!” Tim: “Dan doe maar een boterham met vlokken”
 • Daan (10) komt naar beneden met een hele stapel papieren in zijn handen. Vervolgens zegt hij: “Mam, je mag ons niet storen wij hebben zo meteen een vergadering. Ook willen we dat je niet veel geluiden maakt want dan stoor je ons ook…” (dan weten we dat ook weer….)
 • Iris (5) “Mama, die laptop moet er wel heel lang over nadenken hé?” (laptop is aan het opstarten)

Toen ik vroeg in de mama bloggers groep naar uitspraken kwamen daar ook hele leuke reacties op. Lees gezellig mee en laat uw eigen uitspraak gerust hieronder achter zodat we nog meer kunnen lachen.

 • Marguerita van Poldermama : Mama, als ik later ook mama ben. Mag ik dan naast jou zitten in de auto?
  &
  Mama, mijn oog doet pijn. Ik denk dat ik last heb van witte bloedlichaampjes...
 • Andrea van TrendymommyMama, mag ik bij dat bruine meisje met een sjaal op haar hoofd gaan spelen?” aan de kassa. In een volle supermarkt. Van geen kwaad bewust.
  &
  mama, jij bent een varken” Terwijl ik net aan tafel ga zitten om te eten…. (was peppa pig aan het kijken voordat ze ging eten)
 • De dochter van Bianca (van pinkit) had wel een hele aparte uitspraak: “mama jij kan wel toveren, want je bent een heks
 • Esmée van website4mamaMama, als ik later mama ben, dan ga ik lekker werken en mag jij op mijn kindjes passen. Waarom, liefje? Nou anders ben je zo alleen thuis en dat vind ik zielig voor jou. (jaja..goed bedacht)
 • Joyce heeft al eerder een blog besteed aan een soortgelijk onderwerp, lees haar blog op mamasatwork. Een van de uitspraken van haar kinderen: Mam! Is die onderbroek nou te klein voor je of heb je zulke dikke billen ? (als je in je string uit de badkamer komt)
 • Channa van somama :  Jamie: Mama, ik ben zo moe! Ik: Hoe kan dat? Je komt net uit bed! Jamie: Mama, dat komt door dat gezeur van jou. (Dussss )
  &
  Jamie: Mama, jij hebt geen flip hè? (Zo noemen we zijn geslachtsdeel ;)). Ik: Nee, klopt mama heeft geen flip. Jamie: Papa wel hè? Ik: Ja, papa wel. *tijdje stil* Jamie: Mama, doet dat geen zeer als je geen flip hebt?
  &
  Na een harde knal riep Jamie een keer heel hard: Jeetje, ik schrik me reet!
 • Nathalie van volgmama: Toen mijn oudste zoon een jaar of 3 was bij oma: Oma, kijk Lucky krijgt ook pepernoten. (hondenbrokjes)
 • Geertje van stayathomemama schreef niks maar maakte er YouTube filmpje van
 • En de laatste is geschreven door Minke van mamaminke: Mijn zoontje van 2 was een keer logeren bij opa. Hij dacht dat hij ons zag rijden en zei toen ‘doorrijden maar!’. Met een handgebaar van wegwezen haha.

Het valt me op dat wij mama’s het toch maar te voortduren hebben met de soms wel ernstige uitspraken. Toch zijn het gelukkig maar momentopnames / uitspraken!

Ik Eet De Oren Van Mijn Hoofd is een 64 pagina’s tellend boek met diverse uitspraken van kinderen.

Nu vraag ik me toch serieus af of ook vaders de klos zijn?!?