Knutselmateriaal voor het oprapen

20151017_091641Dit schooljaar ben ik klassenmoeder van de kleuterklas. Onlangs krijg ik van de juffen het verzoek de ouders te vragen om lege (schone) melkpakken. Ze gaan er met de kleuters een muur van bouwen. Het laatste verzoek betreft een lege 6 eierdoos voor de herfstwandeling. Op deze doos worden dan zes plaatjes geplakt van kastanje’s of eikels die de kleuters kunnen zoeken tijdens de jaarlijkse boswandeling. Helemaal leuk natuurlijk.

In het verleden heb ik op een ander blog wel eens geschreven over een webshop met houten knutselmaterialen. Zij stuurde ons een pakketje op om over te schrijven. Er zaten houten ijslolliestokjes tussen en Manlief reageerde verbolgen: “Zijn er mensen die betalen voor ijsstokjes?” Vanaf dat moment hebben wij onze houten stokjes bewaard in een grote glazen pot. Omdat wij iedere avond als de meisjes op bed liggen een raketje eten zat die pot snel vol.

Dochterlief is bijna jarig en vraagt tot onze verbazing om knutselmateriaal. Voor haar partijtje, aan familie, kortom aan iedereen. Wij kijken elkaar aan en zien in onze ooghoek de glazen pot blinken. In overleg met haar oom besluiten we een geintje uit te halen. Hij pakt de houten stokjes vrolijk in en koopt daarnaast gewoon een knutselcadeau (playmais) voor haar. Blij verrast neemt dochterlief het cadeaurtasje aan en is zo blij als een kind met de stokjes. Manlief laat haar een dag later zien hoe ze met houtlijm muren kan maken en nog dezelfde dag lijmt ze een houten kistje in elkaar. De kleuter volgt haar voorbeeld en plakt een closetrol vol met de stokjes en is voornemens ze nog een kleurtje te gaan geven. Zo zie je maar, het zit hem allemaal in de entourage.

Gisterenavond kwam ik ergens een printable voor een kijkdoos tegen, Gelukkig heb ik de doos van mijn nieuwe winterschoenen bewaard. Eens zien of ik het online nog terug kan vinden.

Welk afvalmateriaal krijgt bij jullie thuis een tweede leven?

Linda Meester