VTech KidiMagic 2, de 8-in-1 magische bol voor 5+

20151011_141715En wederom wil ik een cadeautje van de schoolmeid met jullie delen. Zij heeft voorafgaand aan haar verjaardag met een oud Intertoys-sintboek een verlangschriftje gemaakt. Je leest het goed, geen verlanglijstje, maar een verlangschriftje. Tot haar grote schik krijgt ze daaruit de VTech KidiMagic 2. Het gaat haar om de radio en de wekkerfunctie, de andere mogelijkheden zijn mooi meegenomen. Ze wil graag weten wanneer ze op mag staan in het weekend.

Ze pakt het cadeau uit en de magische bol moet gelijk aan. Ze strijkt met haar hand boven de bol en hij verandert van kleur. “Kijk eens!”, roept ze naar de visite. Ze geeft een ware lichtshow door de twaalf lichteffecten in zeven kleuren en ze rent samen met haar nichtjes en zusjes naar de slaapkamer. Zo te bezien wijst alles zich vanzelf door de pictogrammen op de knoppen. Het lukt haar zelfs om de tijd in te stellen aan de hand van onze alarmklok. De bol ligt prettig in de hand. Bovenop zit een redelijk grote aan/uit knop, vergelijkbaar met een wekker. Aan de achterzijde steekt een korte antenne uit.
Langs beide kanten van het scherm zitten een soort veegknopjes, touch, met daarop het bijbehorende symbool voor bediening: spel, muziek, geluid, radio, wekker en licht. Onder het scherm lees ik in het midden OK en een pijl naar links en rechts. Het statief lijkt magnetisch en zit er los bij. Zonder deze onderzetter blijft de KidiMagic goed staan.

De eerste avonden controleer ik het volume en de ingestelde tijd, er zijn twee alarmtijden in te voeren. Ik moet er gek genoeg aan wennen dat ik het scherm niet als touchscreen kan gebruiken en de bediening grotendeels met de drie onderste knoppen plaatsvind. Dochterlief heeft daar geen last van. Wat een uitkomst! Ze wil niet meer spelen met haar zusjes op de slaapkamer voor het opstaan, ze wil maximaal blijven liggen en ze zet het alarm een minuut voor mijn komst. Het is een vrolijk schouwspel van licht & geluid om de dag mee te beginnen. Ons ontbijt wordt sindsdien opgevrolijkt door radiomuziek. Let wel, het blijft speelgoed en de radio stoort wel eens, dat mag de pret overigens niet drukken. Uit school spelen de meisjes een (van zes) spellen. Ze laten zich de toekomst voorspellen of krijgen antwoord op al hun vragen.

Er wordt dagelijks met de KidiMagic 2 gespeeld. Dat het korte witte kabeltje dient om een MP3 aan te sluiten, dat houden we nog even achter de hand. Voor ons is het prima zo. Even getelt hebbend is het wel meer dan een 8-in-een bol. Er zijn demonstratiebatterijen ingesloten, kies dus de achterste doos in het schap. Deze magische bol werkt op vier AA batterijen, apart is een VTech 7.5V adapter verkrijgbaar. De VTech KidiMagic 2 is o.a. hier te koop, daar is ook een video te bekijken.

Linda Meester