Shoplog- Coolcat meisjeskleding

20151020_124215 (1)Coolcat en ik gaan ver terug. Ik herinner mij eens in de Coolcatwinkel in Scheveningen langs de stellingen meisjeskleding te lopen en te mijmeren over later. Inmiddels een huwelijk en drie dochters later is de collectie van Coolcat niet meer verkrijgbaar in maat 92 maar vanaf 122/128. De oudste slaagt goed bij Coolcat, de kleurtjes en modelletjes spreken haar aan. Voor haar verjaardag heeft ze geld gekregen en ik stel voor eens geen speelgoed maar naar kleding te gaan kijken. Wanneer we toch een keer in het dorp zijn voor nieuwe sneakers lopen we door naar de Coolcat (fysieke) winkel. Als een peuter in een snoepwinkel loopt ze langs de rekken en plukt in de halsopening de prijslabels eruit. Nu ze haar eigen geld bij zich heeft, wordt er iets kieskeuriger gekeken. Ze komt uit bij de t-shirts, die zijn door het koude seizoen in de opruiming. Ik kan haar er gelukkig van overtuigen dat we nu geen kleding voor de zomer gaan kopen, maar iets dat ze direct kan dragen.

Ze vind een shirt met lange mouwen en lipsticks er op. Ze vraagt mij naar haar maat en gelukkig die hangt ertussen. Ze vind in het leggingrek een zwarte glanzende legging met een werkje in de stof. Op naar het pashokje.

Het duurt even voor ze naar buiten komt. Ze straalt! En terecht, dit heeft ze helemaal zelf uitgekozen en het staat ook nog eens leuk bij elkaar. Ondanks haar smalle heupen en benen lubbert de legging niet. Het kantje achter het vetertouwtje staat ook wel vlot. Dan betrekt haar gezicht. “Wat is er meisje?””Ik weet niet welke ik moet houden, ik kan niet kiezen.” Aha, het grote onderhandelen is begonnen! “Hoeveel geld heb je er dan wel voor over”, praten we rustig in de pasruimte. Andere klanten en medewerkers luisteren mee. Dertig euro???? luidt haar antwoord, ze kijkt naar mijn gezicht en zakt snel naar vijfentwintig. “Vooruit lieverd, mama past de rest wel bij!”

Linda Meester