Mistletoe Kiss

In de webwinkel van Nicole’s Choice kun je een seizoensthee kopen met de naam Mistletoe Kiss. Ik ontving deze thee en was eigenlijk heel benieuwd waar de Mistletoe Kiss precies vandaan kwam. Met name in de kersttijd en rond de jaarwisseling is het een traditie om de mistletoe op te hangen. Ik ging op internet op onderzoek uit …

De legenden

In de Noorse Legende speelt de maretak een belangrijke rol. Baldr wordt door Loki, een verrader van de goden, gedood met een pijl waarvan de punt van een maretak gemaakt is. Zijn moeder Frigg was gebroken van verdriet. Tijdens het huilen hield ze een maretak vast. Haar tranen vielen op de maretak en veranderden in besjes. Baldr werd weer tot leven gewekt en Frigg was zo blij dat ze de naam van de maretak wilde zuiveren. Het moest een symbool worden van liefde en vrede. Iedereen die onder de maretak doorliep moest zijn wapens laten vallen en vrede sluiten. Sindsdien kust met elkaar als ze onder de maretak doorlopen.

Het andere verhaal gaat over een druïde die in het wit gekleed was en tijdens de midwinterceremonie een maretak met een gouden sikkel uit de heilige eik sneed. Omdat de maretak de grond niet mocht raken werd deze in een witte doek opgevangen. Als het op de grond zou komen, zou het zijn magische en geneeskrachtige werking verliezen. De druïde slachtte de offerdieren en dompelde de maretak in water en werd als bescherming tegen ziekte en onheil gebruikt. De offergaven waren voor de geesten van de vruchtbaarheid bestemd.

Mistletoe Kiss – thee

Maar waarom heet de thee van Nicole’s Choice dan Mistletoe Kiss? Daar kwam ik al snel achter toen ik de ingrediënten van deze thee bekeek: groene thee, kaneel, sinaasappelschil, maretak, gember, kruidnagel, gojibessen, rozenbloesem en natuurlijke aroma. Maretak dus.
Vergelijk deze ingrediënten ook eens met de ingrediënten van Glühwein. Een groot deel daarvan komt overeen met die van deze thee. De Mistletoe Kiss is niet voor niets de seizoensthee in de webwinkel van Nicole’s Choice. Deze thee past perfect bij dit seizoen, en bij de kerstgedachte van liefde en vrede. Het is een heerlijke, kruidige thee, die je helemaal vanbinnen lekker verwarmd,  net als glühwein. De Mistletoe Kiss kun je hier bestellen en een zakje van 75 gram kost € 4,75! Deze seizoensthee is nog tot januari verkrijgbaar!

Met deze geurige, zoetkruidige Mistletoe Kiss leg je de basis voor je eigen onvergetelijke kerstverhaal en een goed begin van 2018! Veel liefde en vrede toegewenst!