Kamille – Een wondermiddel

Kamille: in het Latijn heet deze plant Matricaria Recutita. Matri betekent ‘moeder’ en Caria betekent ‘zorg’. Moederzorg dus: van oorsprong stond dit kruid bekend dat het zou helpen tegen menstruatiepijn. Vandaar ook deze naam. In het Grieks heet deze plant Chamomilla wat letterlijk ‘grondappel’ betekent. Dat komt omdat de plant zo laag bij de grond groeit en naar appel ruikt.

Kamille – een wondermiddelKamillethee

Zodra de ‘r’ in de maand is zorg ik ervoor dat ik Kamillethee in huis heb. Waarom? Kamille is één van de meest inzetbare kruiden die er maar zijn. De lijst met klachten die ermee behandeld kunnen worden is zeer lang. Ik zal u enkele noemen:

  • Koorts, vanwege de zweetdrijvende werking;
  • Griep en verkoudheid;
  • Keelpijn, aften en andere ontstekingen in je mond;
  • Een crème of olie van kamille kun je gebruiken tegen jeuk, eczeem en ander uitslag op je huid;
  • Kamille helpt tegen nachtmerries, slapeloosheid, spanningshoofdpijn, rusteloosheid, stress, enz. vanwege de kalmerende werking van Kamille;
  • Kamille is goed voor je maag en darmen helpt bij PDS, menstruatiepijn, ontstekingen, braken, opgeblazen gevoel, maagkrampen, buikgriep, enz.

KamilletheeDeze lijst zou nog veel langer kunnen worden. Een wondermiddel dus. Daarom heb ik in de herfst en winter altijd een zakje kamillethee in huis. Ditmaal heb ik gekozen voor ‘FlowerPower‘ uit de webwinkel van Nicole’s Choice. Dit is een thee van Kamille en Goudsbloem. Wist u dat ook goudsbloem een medicinale werking heeft? Dus zodra ik een verkoudheid of een keelpijn voel komen opzetten, neem ik een lekkere kop FlowerPowerTea!

Wat is uw wondermiddel bij verkoudheid, griep en keelpijn?

#nospon