Komijnzaad – gemalen

Smaak: sterk, licht bittere aroma

Gebruik: gebruikt in de Griekse, Turkse en Arabische keuken

Werking:

  • Komijn is een goede bron van ijzer.
  • Komijn is ook een bron van de mineralen mangaan, magnesium, koper en calcium.
  • Komijn bevat de vitamines A, B1, B2, C & E.
  • Komijn is een goede bron van vezels.
  • Komijn is een goede bron van anti-oxidanten.
  • Komijn in de voeding zorgt voor een betere spijsvertering.
  • Komijn heeft anti-bacteriële eigenschappen die onder andere effectief zijn tegen de E-coli bacterie.
  • Komijn heeft anti-schimmel eigenschappen.
  • Komijn heeft anti-carcinogene (kanker) eigenschappen.
  • Komijn bevordert het algehele immuunsysteem.
  • Komijn toegevoegd in een dieet zorgt voor vetverlies. Dit komt doordat komijn de opname van cholesterol vanuit het spijsverteringskanaal beperkt (een gunstige eigenschap bij onder andere de combinatie met kaas).

Heb jij aanvullende informatie of een lekker recept met komijnzaad? Laat dit dan hieronder weten.