SmartSpotter, geld verdienen met je mobiel

SmartSpotter is net als Roamler een applicatie waarmee je met je telefoon onderweg geld kunt verdienen met foto-opdrachten. Zoals gewoonlijk tussen bedrijven zijn er verschillen.

Bij SmartSpotter kan je jezelf gewoon inschrijven. Op basis van woongebied wordt bekeken of je direct wordt toegelaten. Als lid kan je beperkt mensen uitnodigen, kan je binnen de app. betaalde opdrachten accepteren en ze binnen de gestelde tijd uitvoeren. De opdrachten, zoals ik ze nu heb bekeken, hebben een hoge vergoeding, maar daarvoor zijn ook meer foto’s en informatie in te dienen. Het uploaden van je afgeronde opdracht dient op locatie te gebeuren en kost MB’s. Je opdracht wordt binnen 48 uur goed- of afgekeurd. Je kan degene die je opdracht afkeurt niet benaderen middels een chat om verduidelijking.

Er zijn verschillende levels binnen SmartSpotter. smartspotterJe begint als Junior Spotter. Dan kan je twee opdrachten tegelijk reserveren die binnen een uur ingediend dienen te worden. Na het verzamelen van 100 punten (ongeveer 4 á 5 goedgekeurde opdrachten) wordt je Spotter. Je hebt dan twee uren de tijd en de mogelijkheid om drie opdrachten te reserveren. Bij Senior Spotter wordt het aantal opdrachten uitgebreid naar vier en als hoogste is daar SmartSpotter. Hiervoor dienen je annuleringen en afgekeurde opdrachten wel binnen vastgestelde perken te blijven. Je mag dan maximaal vijf opdrachten reserveren om binnen drie uren uit te voeren.

Eenmaal per week wordt er uitbetaald, je kan aanvinken dat dat automatisch gebeurt bij het bereiken van 20 euro opgebouwd tegoed. Voor een verzoek om uitkering van een lager bedragen wordt 50 eurocent in rekening gebracht.

Afgelopen zaterdag zijn onze dochtertjes bij Opa & Oma en rijd ik een ronde op de fiets door mijn woonplaats. Her en der vervul ik opdrachten, check ik desserts op voorraad, prijskaartjes en zelfs houdbaarheidsdata. Regelmatig moet ik terug naar huis fietsen om mijn telefoon op te laden. De applicatie en/of het indienen van de opdracht verbruikt veel stroom kennelijk. De opdracht loopt chronologisch met veel tekst tussendoor. Het is niet altijd goed te zien of de foto of het antwoord al ingevuld is. Het is zaak de opdracht goed te volgen en bij voorkeur nog eens na te kijken. Niet overal heb ik een goed bereik, dus er stoort wel eens wat tijdens het uploaden. Toch ben ik aan het einde van de dag goedgemutst. Ik heb lekker gefietst tussen de buien door en een leuk zakcentje opgebouwd. Snel meer SmartPoints opbouwen om meer tijd te krijgen om een parcours uit te zetten!

Linda Meester